7 tekenen dat uw verstandskiezen moeten worden verwijderd

Betrouwbaar en kwalitatief
Behandelingen
Oog voor schoonheid Details
Over Ons
Wij staan voor u klaar!
Contact
Previous slide
Next slide

7 tekenen dat uw verstandskiezen moeten worden verwijderd

Het is normaal dat u wat ongemak voelt wanneer uw verstandskiezen doorbreken. Het is ook normaal om niets te voelen en niet eens door te hebben dat je je derde set kiezen krijgt. Maar vaker wel dan niet zijn verstandskiezen niet alleen pijnlijk; ze kunnen ook de uitlijning van de rest van uw tanden beïnvloeden.
Als dat het geval is, is het beter om ze te laten verwijderen voordat ze teveel problemen veroorzaken.Dus hoe weet je dat je je verstandskiezen moet UITTREKKEN ? Hier enkele veelzeggende signalen van tandartspraktijk Smile Design Center in Utrecht – Kockengen

Waarom moeten verstandskiezen worden verwijderd?

Als verstandskiezen niet goed doorkomen, kunnen ze de bestaande tanden op verschillende manieren aantasten:

  • Ze duwen de andere tanden terwijl ze uitbarsten, waardoor een verkeerde uitlijning ontstaat
  • Ook uw kaakbot kan worden aangetast
  • Bacteriën kunnen zich ophopen en zijn moeilijk schoon te maken, wat de gezondheid van uw tanden en tandvlees aantast

7 tekenen dat uw verstandskiezen moeten worden verwijderd

Hier zijn de meest voorkomende tekenen die aangeven dat uw verstandskiezen moeten worden verwijderd:

  • Pijn en ongemak

Pijn achter in uw mond of gevoeligheid en ongemak zijn tekenen dat u uw tandarts moet bezoeken en uw verstandskiezen moet laten controleren.

  • Gezwollen tandvlees

Als het tandvlees achter in uw mond opzwelt en bloedt, kan dit betekenen dat uw verstandskiezen beginnen te groeien. Een tandheelkundige controle is nodig om ervoor te zorgen dat ze correct uitbarsten.

  • Cysten

Cysten zijn zakjes gevuld met vloeistof die uw tanden en tandvlees aantasten. Ze kunnen een indicatie zijn dat het tijd is om uw verstandskiezen te verwijderen. Cysten vormen zich meestal als u de tekenen van uitbarsting van verstandskies te lang negeert en niet de juiste stappen neemt om de situatie aan te pakken.

  • Hoofdpijn en oorpijn

Verstandskiezen kunnen pijn en ongemak veroorzaken, niet alleen in uw mond, maar ook in andere gebieden zoals uw hoofd en oren. Als de pijn zich heeft uitgebreid naar andere gebieden, beschouw het dan als een teken om uw verstandskiezen te laten verwijderen.

  • Sinusdruk

Met de groei van verstandskiezen, kunt u ook druk gaan voelen in het neusgebied. Dat gebeurt doordat de wortels van de verstandskies in de bovenkaak groeien. Symptomen van congestie, druk of hoofdpijn kunnen erop wijzen dat uw verstandskiezen uw gezondheid beïnvloeden.

  • Kaakpijn

U kunt stijfheid in uw kaakbot voelen wanneer de verstandskiezen doorbreken. Als ze niet goed groeien en de aangrenzende tanden uit hun positie duwen, kan dit leiden tot een verkeerde uitlijning en een onjuiste beet. Een onjuiste beet kan kaakpijn verder accentueren.

  • Verkeerd uitgelijnde tanden

Wanneer verstandskiezen niet genoeg ruimte hebben om uit te barsten en goed te groeien, duwen ze de andere tanden weg. Dit kan ertoe leiden dat uw tanden van positie veranderen en verkeerd uitgelijnd raken. Een verkeerde uitlijning van de tanden kan leiden tot andere hand gezondheidsproblemen, zoals gaatjes, slijtage, malocclusie, enzovoort.

Zul jij Wilt u uw verstandskiezen verwijderen? Bel dan met onze Tandartspraktijk Smile Design Team

Last van uw verstandskiezen? Kom langs in het Smile Design Center in Utrecht – Kockengen. Onze missie is om al onze patiënten te helpen niet alleen een prachtige glimlach te krijgen, maar ook een gezonde gebit.

NEEM CONTACT MET ONS OP en maak een afspraak met tandarts Nura Ozkan.