Tips voor een gezond gebit – van 1 tot 6 jaar

Betrouwbaar en kwalitatief
Behandelingen
Oog voor schoonheid Details
Over Ons
Wij staan voor u klaar!
Contact
Previous slide
Next slide

Tips voor een gezond gebit – van 1 tot 6 jaar

Tips voor een gezond gebit – van 1 tot 6 jaar

Een gezond gebit voor uw kind is belangrijk vanaf de eerste tandjes. Het is niet alleen noodzakelijk om het gebit schoon te houden om gaatjes te voorkomen, het is ook essentieel dat u het goede voorbeeld geeft aan uw kind door een regelmatige tandverzorgingsroutine te creëren die een gezonde basis legt voor de toekomstige gezondheid van het gebit van uw kind. Hier volgen enkele tips voor een gezond gebit voor kinderen van 1 tot 6 jaar.

– Zorg er vanaf het begin voor dat u regelmatig naar de tandarts gaat. Kinderen zien de tandarts vanaf het allereerste begin en ontwikkelen daardoor een vertrouwd gevoel met de tandarts. Er wordt een stevige basis gelegd voor goede tandheelkundige zorg, die gedurende hun hele leven belangrijk zal blijven.

– Door uw kind regelmatig te controleren, kunt u mogelijke problemen opsporen voordat ze zich ontwikkelen. Uw tandarts kan u ook informatie en advies geven over goede tandverzorging en kan proactief de mondgezondheid van uw kind beschermen.

– Uw tandarts kan fluoridebehandelingen geven om de tanden van uw kind te versterken en gaatjes te voorkomen. De behandelingen kunnen worden gegeven in de tandartspraktijk tijdens het eerste bezoek van uw kind, of thuis in de komende jaren.

– Flos de tanden van uw kind minstens één keer per dag, gebruik meer tandpasta die rijk is aan fluoride, en vermijd suikerhoudende snacks en dranken.

– Verwijder duimzuigen en het gebruik van fopspenen. Het gebruik van fopspenen kan gebitsproblemen zoals mondademhaling veroorzaken.

– Vermijd het gebruik van flessen. Flessen zijn gevuld met suiker die de tanden van uw kind kunnen beschadigen. Het gebruik van een fles is aanzienlijk schadelijker dan een zuigreflex, omdat het moeilijker is druppels of gaatjes te voorkomen.

– Vergeet niet uw tong te poetsen! Door uw tong schoon te houden, vermindert u bacteriën en voedseldeeltjes die tandbederf en tandvleesproblemen kunnen veroorzaken.

– Ga regelmatig naar de tandarts, minstens om de zes maanden of wanneer u een probleem voelt.

– Beoefen een goede mondhygiëne, waaronder het reinigen van de tong.

– Vervang uw tandenborstel om de drie tot vier maanden of eerder als de haren gerafeld zijn.

– Bezoek uw tandarts minstens één of twee keer per jaar voor een algemene schoonmaakbeurt, grondig flossen en een onderzoek.

– Vraag altijd hoe ze hun tanden moeten poetsen.

– Vermijd duimzuigen.

– Als uw kind flesvoeding krijgt, kunnen de tanden te zacht en het tandvlees te gevoelig zijn, dus gebruik in het begin slechts een kleine hoeveelheid tandpasta en daarna een grotere hoeveelheid naarmate de tanden zich ontwikkelen.

– Tongreiniging is vooral belangrijk voor mensen met een beugel.

– Het poetsen van je tong verwijdert de bacteriën die tandbederf en een slechte adem kunnen veroorzaken.

– Gebruik een tandpasta die geen nicotine bevat en gebruik alleen goedgekeurde borstels en tandpasta.

– Blijf uit de buurt van voedsel dat veel suiker bevat.

– Fruit is een goed voedsel voor je tanden, want hoewel fruit veel suikers bevat, wordt het weggespoeld en verhoogt het resulterende speeksel het reinigingsproces van de tanden.

– Kaas is een uitstekend voedingsmiddel voor uw tanden, omdat het minder suikers bevat dan de meeste andere voedingsmiddelen. Vermijd echter kazen met veel toevoegingen.

– Frisdrank bevat veel zuur en suiker, en is dus ook schadelijk voor je tanden.

– Hoewel water essentieel is voor de algemene gezondheid van het lichaam, en het goed is ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk water drinkt, kan het drinken van frisdrank en suikerhoudende dranken leiden tot problemen met het gebit.

Zorg ervoor dat uw kind al op jonge leeftijd leert hoe belangrijk het is zijn tanden te verzorgen. Het zich ontwikkelende glazuur neemt calcium op en groeit sneller bij kinderen die vaker melk drinken en suikerrijk voedsel eten.

Ga regelmatig met uw kind naar de tandarts, voor reiniging en onderzoek. Dit helpt al vroeg in het leven, om problemen te voorkomen.