Verbeter je glimlach met facings: De stap-voor-stap gids voor het plaatsen van facings en tanden bleken

Betrouwbaar en kwalitatief
Behandelingen
Oog voor schoonheid Details
Over Ons
Wij staan voor u klaar!
Contact
Previous slide
Next slide

Verbeter je glimlach met facings: De stap-voor-stap gids voor het plaatsen van facings en tanden bleken

Als tandartsassistente heb ik veel patiënten gezien die onzeker zijn over hun gebit. Een van de meest voorkomende zorgen is verkleurde of beschadigde tanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel opties om je glimlach te verbeteren. Een van de meest populaire behandelingen is het plaatsen van facings en het bleken van tanden. In deze gids zal ik je stap voor stap door het proces van het plaatsen van facings en tanden bleken leiden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over wat het beste is voor jouw gebit.

Inleiding tot facings en tanden bleken

Facings zijn dunne laagjes porselein of composiet die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Ze kunnen worden gebruikt om verkleuring, scheuren, spleten en andere onvolkomenheden te bedekken. Tanden bleken is een behandeling die wordt gebruikt om de kleur van de tanden te veranderen en te verbeteren. Het kan worden gedaan met behulp van verschillende methoden, waaronder professionele behandelingen bij de tandarts, zelfgemaakte trays en whitening tandpasta’s.

Het begrijpen van facings: Wat zijn ze en hoe werken ze?

Facings zijn dunne laagjes porselein of composiet die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Porseleinen facings zijn duurzamer en hebben een natuurlijker uiterlijk dan composiet facings, maar zijn ook duurder. Composiet facings zijn sneller en goedkoper te plaatsen, maar hebben de neiging om minder lang mee te gaan. Facings kunnen worden gebruikt om verkleuring, scheuren, spleten en andere onvolkomenheden te bedekken.

Het plaatsen van facings is een cosmetische procedure die meestal twee afspraken bij de tandarts vereist. Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts de tanden voorbereiden door een dunne laag van het tandglazuur te verwijderen. Dit maakt ruimte voor de facing en zorgt ervoor dat deze goed blijft zitten. De tandarts zal ook een afdruk maken van de tanden, die wordt gebruikt om de facings op maat te maken. Tijdens de tweede afspraak worden de facings op de tanden geplaatst met behulp van een speciale lijm.

Beschikbare soorten facings

Er zijn twee soorten facings: porselein en composiet. Porseleinen facings zijn duurzamer en hebben een natuurlijker uiterlijk dan composiet facings, maar zijn ook duurder. Composiet facings zijn sneller en goedkoper te plaatsen, maar hebben de neiging om minder lang mee te gaan. De keuze tussen de twee hangt af van de behoeften en budget van de patiënt.

Porseleinen facings worden op maat gemaakt in een tandtechnisch laboratorium en zijn dus duurder. Ze hebben echter een meer natuurlijke uitstraling en zijn duurzamer dan composiet facings. Composiet facings worden direct op de tanden aangebracht en zijn dus sneller en goedkoper te plaatsen. Ze hebben echter de neiging om minder lang mee te gaan dan porseleinen facings.

Het plaatsen van facings

Het plaatsen van facings is een cosmetische procedure die meestal twee afspraken bij de tandarts vereist. Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts de tanden voorbereiden door een dunne laag van het tandglazuur te verwijderen. Dit maakt ruimte voor de facing en zorgt ervoor dat deze goed blijft zitten. De tandarts zal ook een afdruk maken van de tanden, die wordt gebruikt om de facings op maat te maken. Tijdens de tweede afspraak worden de facings op de tanden geplaatst met behulp van een speciale lijm.

De tandarts zal eerst de facings passen om ervoor te zorgen dat ze goed aansluiten op de tanden en dat de kleur overeenkomt met de omliggende tanden. Vervolgens zal de tandarts de tanden voorbereiden door een speciale gel aan te brengen die het oppervlak van de tanden ruw maakt. Dit helpt de lijm om beter te hechten. De tandarts brengt dan de lijm aan op de achterkant van de facings en plaatst ze op de tanden. De lijm wordt vervolgens uitgehard met een speciale lichtbron.

Voorbereiding voor het plaatsen van facings: Wat te verwachten

Voordat u facings laat plaatsen, zal de tandarts uw gebit onderzoeken om te controleren op eventuele gezondheidsproblemen. Als er gaatjes of tandvleesaandoeningen zijn, moeten deze eerst worden behandeld voordat facings kunnen worden geplaatst. De tandarts zal ook een afdruk maken van uw tanden om ervoor te zorgen dat de facings op maat worden gemaakt.

Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts een dunne laag van het tandglazuur verwijderen om ruimte te maken voor de facings. Dit kan ongemak of gevoeligheid veroorzaken, maar dit zou snel moeten verdwijnen. Na het plaatsen van de facings kan het zijn dat uw tanden gevoelig zijn voor warmte en koude, maar dit zou ook snel moeten verdwijnen.

Het belang van tanden bleken vóór het plaatsen van facings

Het bleken van tanden vóór het plaatsen van facings is belangrijk omdat de kleur van de facings niet kan worden veranderd na het plaatsen. Als u uw tanden wilt bleken nadat de facings zijn geplaatst, zullen de facings moeten worden vervangen om de nieuwe kleur te matchen. Het is dus het beste om uw tanden te bleken voordat u facings laat plaatsen.

Tanden bleken opties en hun effectiviteit

Er zijn verschillende opties voor het bleken van tanden, waaronder professionele behandelingen bij de tandarts, zelfgemaakte trays en whitening tandpasta’s. Professionele behandelingen bij de tandarts zijn over het algemeen het meest effectief, omdat ze een hogere concentratie bleekmiddel bevatten dan de thuisbehandelingen. Zelfgemaakte trays zijn een goedkopere optie, maar zijn minder effectief en kunnen meer tijd kosten. Whitening tandpasta’s zijn een eenvoudige en goedkope optie, maar hebben de neiging om minder effectief te zijn dan de andere opties.

Beste praktijken voor het onderhouden van uw facings en gebleekte tanden

Om uw facings en gebleekte tanden in goede staat te houden, is het belangrijk om goede mondhygiëne te handhaven. Dit betekent dat u uw tanden minstens twee keer per dag moet poetsen, flossen en regelmatig uw tandarts moet bezoeken voor controles en reinigingen. Vermijd ook het eten van voedsel en drinken dat vlekken kan veroorzaken, zoals koffie, thee en rode wijn.

Veel voorkomende misvattingen over facings en tanden bleken

Een veel voorkomende misvatting over facings is dat ze permanent zijn. In werkelijkheid moeten facings na verloop van tijd worden vervangen vanwege slijtage of beschadiging. Een andere misvatting is dat tanden bleken slecht is voor de tanden. Hoewel het bleken van tanden gevoeligheid kan veroorzaken, is het over het algemeen veilig en effectief wanneer het wordt gedaan onder begeleiding van een tandarts.

 

Conclusie: Is het plaatsen van facings en tanden bleken geschikt voor u?

Het plaatsen van facings en het bleken van tanden zijn uitstekende opties voor patiënten die onzeker zijn over hun gebit. Door facings te plaatsen en tanden te bleken, kunt u uw glimlach verbeteren en zelfvertrouwen opbouwen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze behandelingen niet voor iedereen geschikt zijn en dat u een grondig onderzoek en overleg met uw tandarts moet hebben voordat u een beslissing neemt.