VERSCHILLENDE SOORTEN FACINGS

Betrouwbaar en kwalitatief
Behandelingen
Oog voor schoonheid Details
Over Ons
Wij staan voor u klaar!
Contact
Previous slide
Next slide

VERSCHILLENDE SOORTEN FACINGS

VERSCHILLENDE SOORTEN FACINGS

Facings zijn kaakchirurgische hulpmiddelen die worden gebruikt om verschillende cosmetische problemen met betrekking tot de tanden en kiezen op te lossen. Een facing is een dun laagje materiaal dat op de tand wordt bevestigd om het uiterlijk te verbeteren. Er zijn verschillende soorten facings beschikbaar, waaronder porseleinen, composiet en Lumineers. Hieronder zullen we elk van deze soorten facings bespreken en verschillende aspecten zoals het doel, plaatsingsproces, kosten, levensduur, voor- en nadelen uitleggen.

Soorten facings

Zoals eerder vermeld, zijn er twee soorten facings beschikbaar: porselein en composiet. Porseleinen facings zijn duurzamer en gaan langer mee dan composiet facings. Ze zijn ook beter bestand tegen vlekken en verkleuring. Composiet facings zijn daarentegen goedkoper en kunnen meestal in één tandartsafspraak worden geplaatst.

Porseleinen facings

Porseleinen facings zijn gemaakt van een zeer sterk en duurzaam materiaal dat lijkt op het glazuur van de tanden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kunnen worden aangepast aan de kleur van de omliggende tanden. Het plaatsen van porseleinen facings vereist twee afspraken bij de tandarts. Tijdens de eerste afspraak wordt een dun laagje van het glazuur van de tand verwijderd om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt er een afdruk gemaakt van de tanden en wordt er een tijdelijke facing geplaatst. Tijdens de tweede afspraak wordt de tijdelijke facing verwijderd en wordt de porseleinen facing permanent bevestigd met behulp van tandheelkundige lijm.

Composiet facings

Composiet facings zijn gemaakt van een mengsel van kunsthars en fijne deeltjes keramiek. Dit materiaal kan worden aangepast aan de kleur van de omliggende tanden en wordt rechtstreeks op de tand aangebracht. Het plaatsen van composiet facings vereist meestal slechts één afspraak bij de tandarts. Tijdens deze afspraak wordt het oppervlak van de tand ruw gemaakt en wordt er een hechtlaag aangebracht. Vervolgens wordt het composietmateriaal in lagen aangebracht en gevormd om de gewenste vorm en grootte te bereiken. Tot slot wordt het materiaal uitgehard met behulp van een speciale lamp en gepolijst om een glad oppervlak te creëren.

Voordelen van facings

Facings hebben verschillende voordelen, waaronder:

  • Verbetering van het uiterlijk van de tanden
  • Verbergen van scheve tanden, verkleuringen, scheurtjes en spleten tussen de tanden
  • Opvullen van kleine openingen tussen de tanden
  • Verwijderen van vlekken en verkleuringen op de tanden
  • Verbetering van het zelfvertrouwen en de glimlach van de patiënt

Nadelen van facings

Hoewel facings veel voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Enkele nadelen van facings zijn:

  • De kosten van facings kunnen hoog zijn, vooral voor porseleinen facings
  • Het plaatsen van facings kan enige tijd en zorgvuldigheid vereisen
  • Facings kunnen afbreken of loskomen en moeten mogelijk worden vervangen
  • Het verwijderen van een dun laagje glazuur van de tanden kan leiden tot gevoeligheid voor warme en koude temperaturen

Over het algemeen zijn facings een effectieve cosmetische behandeling die kunnen helpen bij het verbeteren van het uiterlijk van de tanden en het verhogen van het zelfvertrouwen van patiënten. Het is echter belangrijk om de voordelen en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat u besluit om facings te laten plaatsen.

Porseleinen facings

Porseleinen facings zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en esthetische oplossing voor hun tanden. Het proces van het plaatsen van porseleinen facings is relatief eenvoudig en biedt vele voordelen ten opzichte van andere tandheelkundige behandelingen.

Als u overweegt om porseleinen facings te laten plaatsen, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van porseleinen facings bespreken, evenals de kosten en levensduur.

Voordelen van porseleinen facings

Een van de grootste voordelen van porseleinen facings is hun esthetische uitstraling. Porseleinen facings hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden aangepast aan de kleur van uw bestaande tanden. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verbetering van hun glimlach.

Daarnaast zijn porseleinen facings duurzaam en gaan ze lang mee. Ze zijn bestand tegen verkleuring en slijtage, waardoor ze een goede investering zijn op de lange termijn. Bovendien hoeft er bij het plaatsen van porseleinen facings minimale veranderingen aan de bestaande tanden te worden aangebracht.

Nadelen van porseleinen facings

Een van de nadelen van porseleinen facings is de prijs. Porseleinen facings zijn over het algemeen duurder dan andere tandheelkundige behandelingen. Daarnaast kan het proces van het plaatsen van porseleinen facings enige tijd duren omdat ze in een tandtechnisch laboratorium worden gemaakt, wat in sommige gevallen een aantal weken kan duren.

Ten slotte kan het verwijderen van porseleinen facings schade aan de tanden veroorzaken. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden als u overweegt om porseleinen facings te laten plaatsen.

Kosten en levensduur van porseleinen facings

De kosten van porseleinen facings variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het aantal facings dat u nodig heeft en de tandarts die u kiest. Over het algemeen zijn porseleinen facings duurder dan andere tandheelkundige behandelingen, maar ze bieden ook een langere levensduur.

De levensduur van porseleinen facings ligt tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het onderhoud van de facings. Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan en een goede mondhygiëne te handhaven om de levensduur van uw porseleinen facings te verlengen.

Al met al zijn porseleinen facings een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en esthetische oplossing voor hun tanden. Als u overweegt om porseleinen facings te laten plaatsen, is het belangrijk om een ervaren tandarts te kiezen en te zorgen voor een goede mondhygiëne om de levensduur van uw facings te verlengen.

Composiet facings

Composiet facings zijn een populaire keuze voor mensen die hun glimlach willen verbeteren. Deze facings worden gemaakt van een mengsel van plastic en keramische deeltjes en zijn zachter en minder duurzaam dan porselein. Het voordeel van composiet facings is dat ze op basis van meer gewone materialen gemaakt worden, waardoor ze goedkoper zijn om te fabriceren en te monteren. Bovendien passen deze facings zich beter aan bij andere tanden, waardoor het moeilijker is om het verschil te zien tussen de facings en de rest van de tanden.

Als u overweegt om composiet facings te laten plaatsen, is het belangrijk om te weten wat de voor- en nadelen zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen en nadelen van composiet facings voor u op een rijtje gezet.

Voordelen van composiet facings

Een van de belangrijkste voordelen van composiet facings is dat ze meestal goedkoper zijn dan porseleinen facings. Daarnaast kunnen ze in een kortere periode geplaatst worden. Deze facings zijn zeer sterk en gaan lang mee. Bovendien zijn de herschikkingen en herstellingen eenvoudig en snel uit te voeren.

Een ander voordeel van composiet facings is dat ze minder invasief zijn dan andere soorten facings. Dit betekent dat er minder van uw natuurlijke tanden hoeven te worden verwijderd voordat de facings worden geplaatst. Dit kan een belangrijke overweging zijn als u zich zorgen maakt over het behoud van uw natuurlijke tanden.

Nadelen van composiet facings

Een van de nadelen van composiet facings is dat ze gevoeliger zijn voor verkleuring en vlekken in vergelijking met porseleinen facings. Dit kan vooral een probleem zijn als u veel koffie, thee, cola of rode wijn drinkt. Daarnaast gaan composiet facings minder lang mee dan porseleinen facings – gemiddeld tussen de 5-7 jaar – en moeten ze vaker vervangen worden.

Een ander nadeel van composiet facings is dat ze minder duurzaam zijn dan porseleinen facings. Dit betekent dat ze gevoeliger zijn voor breuken en scheuren, vooral als u veel hard voedsel eet of op uw nagels bijt. Als u een actieve levensstijl heeft of als u veel sport, is het misschien beter om porseleinen facings te overwegen.

Kosten en levensduur van composiet facings

Composiet facings hebben over het algemeen een kortere levensduur dan porseleinen facings, maar zijn wel goedkoper. De kosten van composiet facings zijn afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en de gekozen tandarts en variëren van patiënt tot patiënt. Als u overweegt om composiet facings te laten plaatsen, is het belangrijk om uw opties te bespreken met een gekwalificeerde tandarts.

Als u meer wilt weten over composiet facings en of ze geschikt zijn voor u, neem dan contact op met uw tandarts. Hij of zij kan u helpen bij het bepalen van de beste optie voor uw specifieke situatie.

Lumineers

Lumineers zijn een type porseleinen facing die zeer dun en duurzaam zijn. Ze worden op dezelfde manier als porseleinen facings geplaatst. Het verschil is de dikte: Lumineers zijn dunner dan de traditionele porseleinen facings.

Wat zijn Lumineers?

Lumineers zijn speciale porseleinen facings die te vergelijken zijn met contactlenzen die op de tanden geplaatst worden. De Lumineers zijn ontzettend dun en worden daarom ook wel contactlenzen genoemd. Omdat de Lumineers zo dun zijn, hoeft er vaak minder aan de bestaande tanden aangepast te worden dan bij andere porseleinen facings.

Wist je dat Lumineers oorspronkelijk werden ontwikkeld voor Hollywood-sterren die snel een perfecte glimlach wilden hebben voor opnames? Tegenwoordig zijn Lumineers echter beschikbaar voor iedereen die een mooie glimlach wil hebben.

Voordelen van Lumineers

Lumineers bieden een realistische en natuurlijke uitstraling en zijn erg dun, wat betekent dat ze gemakkelijker te plaatsen zijn dan andere facings. Daarnaast zijn Lumineers van porselein, waardoor de tanden bestand zijn tegen verkleuringen, krassen en slijtage.

Heb je ooit gehoord van de term “instant orthodontics”? Dit verwijst naar het feit dat Lumineers ook kunnen worden gebruikt om scheve tanden te corrigeren zonder dat er een beugel nodig is. Dit kan een enorme tijdsbesparing zijn en voorkomt de ongemakken van een beugel.

Nadelen van Lumineers

Een nadeel van Lumineers is de beperkte aanpassing die nodig is voor het plaatsen van Lumineers in vergelijking met porseleinen facings. Ten tweede zijn Lumineers duurder dan traditionele porseleinen facings.

Een ander nadeel van Lumineers is dat ze niet geschikt zijn voor mensen die last hebben van ernstige tandproblemen, zoals tandbederf of tandvleesaandoeningen. In deze gevallen moet de onderliggende aandoening eerst worden behandeld voordat Lumineers kunnen worden geplaatst.

Kosten en levensduur van Lumineers

De kosten voor Lumineers liggen hoger in vergelijking met de traditionele porseleinen facings. De exacte kosten variëren afhankelijk van de ernst van het tandprobleem en het aantal Lumineers dat geplaatst moet worden. Het is echter belangrijk om te onthouden dat Lumineers een investering zijn in je glimlach en zelfvertrouwen.

De levensduur van Lumineers is echter uitstekend en kan maar liefst 20 jaar meegaan met de juiste verzorging en onderhoud van de facings. Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven en regelmatig naar de tandarts te gaan voor controles en reinigingen.

In Nederland zijn er verschillende tandartspraktijken die Lumineers aanbieden. Het is altijd verstandig om een afspraak te maken voor een consult om te bepalen of Lumineers geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.

Besluit

Gezien de verschillende voor- en nadelen van elk type facing, kan een patiënt het meest geschikte type facing kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren, budget en de complexiteit van de gebitsproblemen. Patiënten dienen hun tandheelkundige zorgverlener of tandarts te raadplegen om het meest geschikte type facing te kiezen.