Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Betrouwbaar en kwalitatief
Behandelingen
Oog voor schoonheid Details
Over Ons
Wij staan voor u klaar!
Contact
Previous slide
Next slide

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Wortelkanalen en tandextracties zijn zeer verschillende procedures die zeer verschillende resultaten hebben voor u en uw tanden. Beiden hebben een belangrijk doel en beide worden in verschillende situaties gebruikt in RESTORATIEVE TANDHEELKUNDE . Laten we u helpen begrijpen wat de verschillen zijn, zodat u en uw Bowling Green-tandarts de beste keuze voor u kunnen maken.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling wordt gebruikt wanneer de binnenste pulpa van de tand beschadigd of zelfs dood is. Dit is waar de zenuwen zich bevinden, dus schade aan de pulpa kan buitengewoon pijnlijk zijn. Wortelkanalen zijn de keuze als u de tand wilt redden. De procedure omvat het verdoven van de tand met plaatselijke verdoving, het openen van een pad om de zenuwkanalen bloot te leggen, het reinigen van de tand van tandbederf en beschadigd weefsel, het desinfecteren van het gebied en het vullen van de kanalen om infectie af te dichten na de procedure. 3D-beeldvorming wordt gebruikt wanneer dat nodig is in het openingsproces.

De meeste mensen hebben wat ongemak na een wortelkanaalbehandeling, maar vrij verkrijgbare pijnstillers kunnen worden gebruikt om eventuele ongemakken met uw tand te verlichten. Neem contact op met uw tandarts als u postoperatieve zorg nodig heeft.

Wat is een tandextractie?

Tandextractie is wanneer een tand uit de mond van een patiënt wordt verwijderd. Het wordt gebruikt wanneer de tand te ver weg is om te worden gered, zelfs bij een wortelkanaalbehandeling. De procedure begint met het verdoven van het gebied voordat uw tandarts speciaal gereedschap gebruikt om de tand los te maken en vervolgens te verwijderen. U zult tijdens de extractie waarschijnlijk wat knallende en krakende geluiden horen, maar er mag geen pijn zijn.

Na de extractie is het normaal dat het gebied bloedt en wat pijn heeft. Uw tandarts zal instructies geven over hoe u het gebied na de procedure moet verzorgen, en indien nodig een recept voor een pijnstiller geven. Sommige mensen zijn in staat om de pijn te beheersen met vrij verkrijgbare pijnstillers zoals Tylenol of Advil.

Welke heb je nodig?

Als het mogelijk is om de tand te redden, is dat meestal de actie die u moet ondernemen. Moderne tandheelkunde kan een tand vervangen die is verwijderd, maar het zal nooit hetzelfde zijn als een natuurlijke tand. Bovendien duurt het genezingsproces van een extractie langer en kan dit in de toekomst leiden tot meer tandheelkundige procedures, waarbij bijvoorbeeld de verwijderde tand wordt vervangen door een brug of kunstgebit.

Uiteindelijk beslist u zelf of u een extractie of een wortelkanaalbehandeling krijgt. Bespreek het met uw tandarts, neem de tijd om uw opties te overwegen en maak de keuze waarvan u denkt dat die goed is.

Kies Smile Design Center in Utrecht – Kockengen voor uw tandheelkundige behoeften

Neem contact met ons op en tandarts Nura Ozkan en zijn team helpen u de beste keuzes te maken voor uw mondgezondheid. We hebben de ervaring en expertise om elke procedure uit te voeren, waarbij de behoeften van de patiënt altijd op de eerste plaats komen.